Раніше Саакашвілі заявив про те, що готовий повернутися до Грузії і взяти участь у виборах / фото REUTERS

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі пообіцяв своїм виборцям, що якщо його партія "Єдиний національний рух" виграє на парламентських виборах і він стане прем'єром, то Грузія не вступатиме в конфронтацію з Росією.

Про це він сказав в ефірі грузинського опозиційного телеканалу "Формула ТВ", передає «Интерфакс».

"Нашим завданням не є конфронтація з Росією, наше завдання правильне вирішення внутрішніх проблем і ми їх вирішимо, в тому числі в довгостроковій перспективі і проблему, пов'язану з нашими внутрішніми територіями. Зараз необхідно витягувати країну з болота, а не вступати з кимось у конфронтацію",-заявив Саакашвілі.

Екс-президент Грузії підкреслив, що за останні роки він багато переоцінив.

"Я вже не той Міша, яким був. Це і добре і погано. В якомусь сенсі це добре, так як ті сім років, протягом яких я не перебував у Грузії стали достатніми для роздумів, переоцінки. Не хочу сказати, що ці роки були достатніми для накопичення мудрості, так як я ще не такий старий, але їх вистачило для правильної оцінки накопиченого досвіду", - сказав Саакашвілі.

Він також заявив про те, що готовий очолити грузинський уряд терміном не більше двох років, а потім повернутися в Україну, де у нього є серйозна підтримка з боку українців.

"Мене дійсно не приваблюють ніякі посади і кабінети. Я вже увійшов в історію, але в Грузії треба багато чого міняти, щоб країна не загинула. Я вважаю, що ми повинні передати владу в Грузії новому поколінню політиків і в цьому я бачу свою нову історичну місію, якщо для цього знадобляться позачергові парламентські вибори, то треба і це вирішити спільно", - сказав Саакашвілі.

Читайте такожУ Мін'юсті Грузії відреагували на готовність Саакашвілі стати прем'єром, згадавши про в'язницю

Повернення Саакашвілі до Грузії: що відомо