Депутати невизнаного Придністров'я не планують звертатись до Путіна стосовно прийняття республіки до складу РФ / Колаж УНІАН, фото Алексець Кравцов, УНІАН, скріншот

Депутати невизнаної Придністровської Молдавської Республіки не планують звертатись до президента Російської Федерації Володимира Путіна стосовно прийняття республіки до складу РФ. Про це у коментарі "Українській правді" сказав речник ГУР України Андрій Юсов.

"За нашими даними, інформація про те, що 28 лютого "влада" Придністров'я начебто попросить РФ, аби та приєднала їх до свого складу, наразі, не підтверджується", - сказав розвідник.

Водночас, за даними джерела видання, інформація, яка нині широко обговорюється в ЗМІ, є частиною внутрішнього політичного молдовського процесу, а також певним тиском з боку невизнаного Придністров'я з метою захисту економічних інтересів.

Відео дня

Ситуація у Придністров'ї - останні новини

У Придністров'ї 28 лютого відбудеться перше за 18 років зібрання. На наступний день заплановано послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам РФ.

На думку майора ЗСУ Єгора Чечеринди, Придністров'я може оголосити про приєднання до Російської Федерації.

Тим часом у Третій штурмовій бригаді запропонували Молдові "допомогу" у зв'язку з "приєднанням" Придністров'я до РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: