Джонсон анонсував допомогу Україну / скриншот

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що допомога Україні - "головний пріоритет" для його країни.

Про це він повідомив під час спілкування з журналістами у Сарасоті, штат Флорида. Джонсон "впевнений та оптимістичний", що Конгрес США зможе виділити пакети допомоги Ізраїлю та Україні до Різдва, якщо зможуть прив'язати це до питання безпеки американського кордону.

"Я думаю, що все це збереться воєдино найближчими днями. Я впевнений і оптимістичний, що ми зможемо це зробити – довести це до кінця", – заявив Джонсон.

Відео дня
Джонсон зазначив, що допомога Україні - пріоритет США / скриншот

Спікер Палати представників також зазначив, що існує почуття терміновості у допомозі для Ізраїлю та України, а члени Конгресу ведуть багато "вдумливих" переговорів.

"Допомога Ізраїлю є головним пріоритетом для США, а допомога Україні — ще один пріоритет. Звичайно, ми не можемо дозволити Путіну крокувати Європою, і ми розуміємо необхідність надання там допомоги. Ми сказали, що якщо Україні потрібна додаткова допомога, яку більшість членів Конгресу вважають важливою, ми маємо також працювати над зміною нашої власної прикордонної політики", – сказав Джонсон.

Допомога США Україні - останні новини

Як пише Bloomberg, Сполученим Штатам Америки буде дуже важко ухвалити виділення нової допомоги Україні та Ізраїлю до кінця цього року через розбіжності у питанні прикордонної політики. 

У Конгресі заявили, що великий пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю мають ухвалити не пізніше Різдва, інакше через свята це питання знову застрягне на невизначений термін. 

Вас також можуть зацікавити новини: