В Єгипті поліцейський розстріля автобус з ізраїльськими туристами / колаж УНІАН, фото Reuters, скриншот

В Єгипті відкрили вогонь по пасажирському автобусу з ізраїльськими туристами.

Як повідомляє агентство Аль-Джазіра, інцидент стався в Александрії. Вогонь по транспортному засобу нібито відкрив офіцер єгипетської поліції, або військовий.

Видання пише про двох ізраїльських туристів, які загинули внаслідок стрілянини в Олександрії. Тим часом у мережі з'явилися перші кадри з місця події. Причини стрілянини наразі невідомі.

Єгипетські ЗМІ пишуть, що місцевий силовик відкрив вогонь по ізраїльських туристах, коли вони прибули до Помпеєвої колони, спорудженої на честь римського імператора Діоклетіана. Загинули 2 ізраїльтяни та 1 єгиптянин. Під час стрілянини було поранено ще одну людину. Нападника затримано.

Оновлено о 12:54. Кількість загиблих туристів у єгипетській Александрії зросло до семи. За інформацією місцевих ЗМІ, вогонь пасажирським автобусом відкрив сержант місцевої поліції.

Що відбувається в Ізраїлі сьогодні

Вчора в першій половині дня стало відомо, що бойовики ХАМАС здійснили вторгнення на територію Ізраїлю. У Ізраїлі є жертви і поранені серед мирного населення, також бойовики викрали десятки людей.

Раптовий напад терористів ХАМАС на Ізраїль може стати одним з найбільших провалів ізраїльської розвідки з часів війни Судного дня 1973 року. Провал ще більше вражає тим, що ізраїльські служби безпеки виділяють значні ресурси на моніторинг палестинського суспільства, в тому числі ХАМАС, через інформаторів, а також технології спостереження.

Схоже, "Хезболла" приєдналася до операції ХАМАС. Ізраїльські військові заявили, що Ліван завдав ударів по їхній території. Армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) атакувала у відповідь. 

Вас також можуть зацікавити новини: