Екс-поліцейського Шовіна засудили на 22,5 років в'язниці за вбивство Флойда / фото REUTERS

Суд у Міннеаполісі засудив екс-поліцейського Дерека Шовіна, який раніше був визнаний винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, до 22 років і 6 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє CNN.

Як запевнив суддя, вирок поліцейському "не ґрунтується на емоціях чи співчутті".

Також зазначається, що Шовіна можуть звільнити умовно-достроково після відбуття 15 років.

Перед оголошенням вердикту екс-коп висловив співчуття родині загиблого, проте вибачитися не став.

Наприкінці квітня суд визнав Шовіна винним у вбивстві Флойда: колишньому офіцеру поліції загрожувало до 40 років в'язниці. Звинувачення ж просило для Шовіна 30 років позбавлення волі, а захист наполягав на умовному терміні і врахуванні вже відбутого.

Читайте такожЗнайшли мертвою порноактрису, що знялася топлес на тлі фрески Джорджа Флойда

Смерть Джорджа Флойда і протести в США

  • Афроамериканець Джордж Флойд помер у лікарні Міннеаполіса після арешту 25 травня. Його запідозрили у використанні фальшивої банкноти. Поліцейський Дерек Шовін, який заарештував Флойда, в ході захоплення тиснув коліном на його шию і ігнорував скарги заарештованого на брак повітря. Шовін заарештований, йому пред'явили звинувачення у вбивстві.
  • Учасники протестів проти расової несправедливості і поліцейського насильства в американському місті Портленді осквернили, а потім повалили пам'ятник першому президенту і одному із засновників США Джорджу Вашингтону.
  • У червні Американський музей природної історії в Нью-Йорку вирішив демонтувати пам'ятник 26-му президенту США Теодору Рузвельту, який зображений поруч з вихідцем з Африки і корінним американцем. Дональд Трамп закликав музей не зносити пам'ятник.
  • У Портленді в липні поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом.
  • У Сіетлі поліція затримала понад 40 протестувальників в ході масових заворушень. У сутичках з натовпом постраждав 21 офіцер поліції.