"Зачистка" вулиць Алмати триває / скріншот

У мережі з'явилося нове відео "зачистки" вулиць Алмати військовими. В одному з найбільших міст Казахстану триває антитерористична операція після масових заворушень.

Ролик опублікував Telegram-канал Baza.

"Працюють групи силовиків з автоматами напереваги, які, мабуть, шукають "терористів та бандитів". На тлі чути звуки рідкісних пострілів", – йдеться у підписі до відео.

З посиланням на президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва повідомляється, що за час заворушень загинули 16 силовиків, понад 1300 отримали поранення, розграбовано понад 100 торгових центрів та банків, пошкоджено або знищено близько 500 поліцейських автомобілів.

Читайте такожНаслідки протестів у Казахстані: президент назвавши кількість військових ОДКБ у країніПри цьому президент повідомив, що кількість загиблих серед мирного населення поки уточнюється.

Раніше повідомлялося про загибель 164 людей під час заворушень, однак потім у МОЗ Казахстану спростували цю інформацію.

Протести в Казахстані: що відомо на цей час

У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. У підсумку протести переросли в масові заворушення: затримано понад 5 тисяч осіб, сума збитку перевалила за 212 мільйонів доларів.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

Нурсултан Назарбаєв залишив посаду голови Ради безпеки Казахстану. Раду Безпеки очолив Токаєв.

Президент Казахстану звернувся за допомогою до глав держав ОДКБ, щоб війська РФ, Вірменії, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану направили до Казахстану.

Вас також можуть зацікавити новини: