У країнах Західної Європи проходять багатотисячні акції протесту, подекуди навіть із сутичками й погромами, проти посилення карантину.

Як йдеться в сюжеті "5 каналу", причина протестів - зростання рівня безробіття через карантин, у деяких країнах він сягає від 7% до 15%.

Директор Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник перерахував причини, які змушують людей у Західній Європі виходити на акції протесту. Це безробіття, падіння рівня доходів, руйнування звичного способу життя, економічні та енергетичні кризи.

Читайте такожУ Брюсселі поліція водометами й сльозогінним газом розігнала противників посилення карантину (фото)"Ми чудово розуміємо, що протиепідемічні обмеження, які вдарили передусім по сектору обслуговування, призвели до різкого вибухового зростання кількості безробітних", - зазначає Бортник.

Наразі багато державних програм згортають, а ціни натомість не зупиняються. Таким чином, рівень зарплат знижується, що створює нову кризу на ринку праці. Наголошується, що інфляція призводить до знецінення грошей.

"Багато заробітчан з нової Європи, таких як Румунія, Польща, повертаються із Заходу до себе додому - і з роботою стало набагато складніше. Європейський ринок працевлаштування сьогодні переживає суттєву кризу", - підсумував Бортник.