REUTERS

Про це йдеться у повідомленні комісії, опублікованому на її сайті.

Скарга стосуватиметься сюжету "Спеціальне дослідження: Україна: Маски революції", який вийшов у програмі "Спеціальне розслідування" на телеканалі Canal+.

Україна просить Францію розглянути та дати оцінку відповідності нормам професійної етики журналіста дій журналіста та редактора, які готували та приймали рішення про показ сюжету.

Відео дня

Зазначається, що французська прес-рада вже висловила готовність розглянути скаргу.

Читайте такожФранцузький канал вирішив повторно показати антиукраїнський фільм про Майдан всупереч проханням Києва

"Скарга ґрунтуватиметься на матеріалах українських журналістів та журналістів інших країн, які обурені тенденційно підібраним відеорядом, синхронами, які перекручують зміст коментаря і, по суті, є спробами автора сюжету створити "доказову базу", яка підтверджує їхні упередження", - зазначає секретар Комісії з журналістської етики Тетяна Котюжинська.

Нагадаємо, документальну картину Морейри "Україна: Маски революції" показали по Canal+ 1 лютого. Напередодні її виходу в ефір посольство України у Франції попросило канал не транслювати стрічку і звинуватило автора картини у маніпулюванні коментарями і генерації упереджень.

У документальній картині йдеться про події 2013-2014 років. Як йдеться в анотації фільму, "участь ультраправих, озброєних груп (у протестах на Майдані - Ред.) давно ігнорується". Морейро також розповідає про підтримку "націоналістів" Вашингтоном і "масове вбивство в Одесі, вчинене українськими націоналістами".