Онищенко у 7-річному віці став свідком Голодомору / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Онищенко сказав у виступі під час жалобних заходів біля Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" у Києві.

Онищенко у 7-річному віці, проживаючи у селі в Запорізькій області, став свідком Голодомору. Чоловік розповів, що у його діда, який мав десятьох дітей, було вдосталь різної їжі. Свідок стверджує, що його дід не був куркулем, яких задовго до геноциду переслідувала радянська влада.

Читайте такожПорошенко нагадав Москві, що Голодомор неможливо викреслити з історії

Відео дня

"Але натхненник і організатор голоду в Україні доповів Сталіну, що немає іншого шляху, як приборкати цих українців, як організувати голод. Вони повинні побачити, як вмирають їх діти, і вони забудуть про спротив, і вони це зробили", - сказав Онищенко.

Свідок розповів, що навесні 1933 року, коли вже розтанув сніг, він бачив напівмертвих людей, які ходили вулицями, і тоді батьки заборонили йому виходити з двору, побоюючись канібалізму. Ті люди були хворі й змучені, і вмирали просто на вулицях.

Читайте такожОприлюднено документи КДБ щодо репресій проти українців, які чинили опір винищенню Голодомором

"І сьогодні вони не заспокоїлися, вони, - це Росія, яка там це організувала. Вони сьогодні, я з Донбасу два роки тому, я добре знаю, що там проходило, що там відбувалося за 65 років життя... Ми, українці, мирні люди, не агресивні, і я скажу - дуже мирні. Ми миримося навіть з тим, з чим не можна миритися", - заявив Онищенко.

На його переконання, у 2014 році Донбас здали "руському міру".