Старков / hromadske.tv

Про це розповів радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає Громадське.

Стало відомо, що майор ЗС РФ Володимир Старков повідомив СБУ, що під час переїзду він отримав кілька наказів: змінити прізвище та залишити свої військові документи на території Росії.

Тандіт наголосив, що російський майор вигадав собі прізвище – Овсянніков, це дівоче прізвище його дружини.

Відео дня

"Мушу сказати, що ні Овсяннікову, ні Старкову ніколи документи на території України не видавались. Що лише підтверджує, що він не є мешканцем України", - зазначив радник голови СБУ.

Читайте такожЗатриманого російського майора Старкова можуть обміняти на українських полонених - СБУ

Повідомляється, що коли він приїхав до військової частини, йому видали посвідчення.

"Однак він привіз із собою паспорт, який заховав у сейфі готелю "Шахтар Плаза" у Донецьку. Він нам навіть потім давав код. Але, крім того, він узяв із собою картку "Сбербанка России". На цю картку він отримував грошове забезпечення, зарплату", - зазначив Тандіт.

Крім того, російський офіцер зізнався, що за участь у війні на Донбасі військовим РФ виплачують потрійний оклад.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на Державну прикордонну службу України, близько 22.00 25 липня співробітники Держприкордонслужби на контрольному посту "Березове" (Донецька область) затримали "КамАЗ" з боєприпасами. У транспортному засобі, який заїхав з окупованої території, були двоє осіб у військовій формі.

Після затримання вантажівки прикордонники попередньо з’ясували, що один з чоловіків - кадровий військовослужбовець збройних сил РФ у званні "майор", а інший входить до складу незаконних збройних формувань.