Сьогоднішнє рішення Європарламенту- це ще один і, мабуть, останній раз, коли теперішній українській владі Євросоюз простягає руку.

Якщо не піти назустріч, шанс для цієї влади буде втрачено. Наступний, безумовно, з`явиться, але вже  для інших керівників.

Бо теперішні остаточно дискредитують себе не тільки в очах ЄС. Вони остаточно дискредитують себе в очах власного українського народу. А народ їм цього точно не пробачить.

Відео дня

Можна не сумніватися, що європейські двері закриються не перед пересічними українцями. Їх назавжди закриють перед носом наших сьогоднішніх можновладців.

Можливість саме такого розвитку подій є надзвичайно високою. На їхньому місці я б подумав би і про власну, особисту перспективу.

Політика відсунення європерспективи для України є програшною. Це - шлях в нікуди.

Тому 19 грудня керівництво України та ЄС мають парафувати Угоду про асоціацію або письмово зафіксувати факт завершення переговорів з дорученням делегаціям провести всі технічні процедури протягом 1 - 2 місяців. Наступним кроком має бути підготовка Угоди до підписання до середини 2012 року, як це і пропонують  євродепутати.

Якщо на цю роботу не спроможеться теперішня влада, її зробить народ вже з іншою. І доволі скоро. Навіть не чекаючи виборів.

Володимир Огризко