Міжнародні контакти українських письменників із зарубіжними колегами існують здавна. Нині нашим спілчанам не зчаста випадає відвідати побратимів по перу, та інколи перетинають кордон як учасники форумів, виставок, а то й на приватні запрошення. А потреба в спілкуванні з закордоном залишається.

Одним із суттєвих кроків налагодження зв’язків Спілки письменників у площині «Україна – світ» стало створення в НСПУ восени 2005 року Міжнародної асоціації письменницьких спілок «Слово без кордонів», першими учасниками якої стали білоруські колеги. Відтоді активно проводиться робота з залучення до Асоціації письменників інших країн.

Нещодавно розвиток міжнародних контактів НСПУ довірено дипломатам — 18 квітня на засіданні Ради було повідомлено про створення міжнародного відділу Спілки, який очолив Сергій Борщевський. До цього він обіймав відповідальну посаду в Міністерстві закордонних справ України.

Відео дня

Призначення у міжнародний відділ фахівця особливо важливе з огляду на підготовку Міжнародного форуму Асоціації «Слово без кордонів», який заплановано провести в Києві цього року.

С. Борщевський — член НСПУ, поет, перекладач, лауреат Міжнародної премії ім. Івана Кошелівця. Переклав з іспанської твори П. Неруди, Н. Гільєна, Г. Містраля, Г. Маркеса, В. Хари, Ф. Сарагоса та ін.