В Івано-Франківську відбулося засідання комісії з присудження міської літературної премії імені Івана Франка. В галузі журналістики премію присудили єдиному претенденту, кореспонденту газети «Галицький кореспондент» (відповідальному секретарю ) Богдану Скаврону за серію публікацій у 2006 році.

У галузі художньої літератури з- поміж п`яти претендентів лауреатом стала Ольга Деркачова за книгу прози «Синдром підсніжника». За словами літературознавців, у своїй збірці Ольга Деркачова поєднала, з першого погляду, непоєднуване — жіночу наївність і дитячість з натуралістичними фізіологічними елементами.

Проза письменниці делікатна й водночас знервована. Втікаючи від самотності, каже пані Ольга, ліричні героїні усіх її оповідань шукають щастя і щирості в стосунках з чоловіком.

Відео дня

За словами авторки книги, на досягнутому не зупинятиметься. Через півроку письменниця планує видати чергову збірку оповідань.

Традиційну третю премію комісія вирішила не присуджувати нікому. Вручення премії імені Івана Франка відбудеться 6 травня під час святкування Дня міста Івано-Франківська в обласному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка.

Премія імені Івана Франка складає 3000 гривень (чистими) або 10 мінімальних зарплат. У 2006 році ця сума складала 1500 гривень. З міського бюджету-2007 на премію імені Івана Франка виділено 7 000 гривень.

За матеріалами ЗІК