Експерти кажуть, що ви неправильно змиваєте туалет, і ось чому / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Ванні кімнати є розсадником бактерій. Всі знають, що для підтримки здоров'я необхідно мити руки протягом мінімум 20 секунд гарячою водою з милом і регулярно прибирати у ванних та туалетах, але часом одна звичка зводить всі зусилля до нуля.

Видання Mirror вирішило розібратися, чи потрібно закривати кришку унітазу, чи ні під час змиву. Організація Better Homes & Gardens виявила дослідження, згідно з яким слід закривати кришку перед тим, як спустити воду в унітазі, незалежно від того, наскільки чистим, на вашу думку, видається ваш туалет. Хоча багато людей не замислюються над тим, що відбувається під час змивання, краще заздалегідь закрити кришку, щоб уникнути поширення мікробів.

Ще в 1950-х роках вчені виявили, що коли ви змиваєте воду в унітазі, утворюється так званий "біоаерозоль", який являє собою скупчення біологічного матеріалу, що переноситься повітрям. Ці аерозолі з часом осідають на навколишніх поверхнях, поширюючи по них фекальні організми, тому, якщо ваша зубна щітка знаходиться поруч з унітазом, будьте особливо обережні.

Відео дня

Оскільки пандемія COVID-19 посилила занепокоєння громадськості щодо того, як віруси можуть поширюватися через змивання унітазів та забруднені поверхні, вчені продовжують вивчати потенційні ризики, пов'язані з біоаерозолями. У будь-якому випадку, кришка унітазу існує не просто так - тому ви маєте нею скористатися при його використанні.

Раніше УНІАН писав, що 23-річна дівчина звільнилася з роботи нянею в сім'ї, почувши їх "огидні туалетні правила"

Вас також можуть зацікавити новини: