Корицю радять вживати щодня / фото ua.depositphotos.com

Традиційно холодні пори року асоціюються з ароматом кориці у солодкій випічці. Популярні не тільки булочки та пироги з яблуками, а й класичні сінабони.

Однак, як пише healthdigest, вживання кориці та страв з нею буде корисним не тільки для вашого настрою, а й має несподівано позитивний вплив на фізичне здоров'я. Кориця містить кілька поживних речовин, які сприяють загальному здоров’ю кісток — калій, кальцій, вітамін А та вітамін К.  

Калій допомагає підтримувати щільність кісток, нейтралізуючи кислотне навантаження та зменшуючи втрату кальцію, тоді як кальцій завжди пов’язували із загальним здоров’ям кісток. Він відіграє ключову роль у запобіганню їхнього ослаблення, підтримує міцність та структуру кісток і протидіє остеопорозу.

Відео дня

Хоча дослідження стосовно вітаміну А і здоров’я кісток не зовсім однозначні, вважається, що середнє споживання від 2000 до 3000 міжнародних одиниць (МО) на день пов’язане з вищою мінеральною щільністю кісткової тканини (за Harvard Health), що означає меншу ймовірність переломів. Недостатній рівень жиророзчинного вітаміну К пов’язують із низькою щільністю кісткової тканини та підвищеним ризиком переломів. 

Крім того, кориця допомагає у лікуванні хронічного запального стану, відомого як ревматоїдний артрит, який вражає не тільки ваші суглоби. Це також може вплинути на шкіру, очі, легені, серце, кровоносні судини та кістки.

Відповідно до дослідження 2018 року, добавки з корицею знижують рівень двох білків, пов’язаних із запаленням при ревматоїдному артриті — С-реактивного білка (СРБ) і фактора некрозу пухлини альфа (TNF-a). TNF-a впливає на руйнування хрящів і кісток при артриті.

Як вживати більше кориці

Щоденне вживання чаю з корицею – ще один простий і заспокійливий спосіб насолодитися цією пряністю. Хоча вміст кумарину, особливо в кориці касії, є проблематичним при споживанні у великих кількостях (ми говоримо про більше половини чайної ложки на день), додавання дрібки для ароматизації вважається доцільним і безпечний. Однак треба пам'ятати, що велику кількість кумарину — сполуки, яка також міститься в інших рослинах — пов’язують із пошкодженням нирок, печінки та легенів.

Вплив кориці на організм

Раніше УНІАН розповідав, що станеться з вашим кишківником, якщо їсти корицю щодня.

Також повідомлялось, що кориця особливо корисна для жіночого здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: