Навіщо в СРСР прали пакети / ua.depositphotos.com

Багато хто знає і спостерігали з дитинства (а то і самі в цьому брали участь), як люди брали поліетиленовий пакет з-під молока, прали його і вішали сушитися на мотузку. Потім акуратно складали і ховали в шафу - вчиняли так з абсолютно будь-якими упаковками. УНІАН з'ясував, чому в СРСР не було пакетів "на викид" і навіщо люди їх берегли.

Які пакети були в СРСР і навіщо їх прали насправді

Сучасній людині важко це зрозуміти, але в Радянському Союзі в дефіциті були багато товарів - в тому числі, пакети. Якщо задуматися, що було в СРСР замість пакетів, звичних нам зараз, то можна помітити різні пристосування - сумки-авоськи, ганчіркові ємності і папір. Тільки, використовуючи ці предмети і матеріали, можна було носити продукти та інші товари. 

Відео дня

Звичайний поліетиленовий пакет коштував дорого - його ціна могла доходити до 15 рублів залежно від типу самої упаковки і виробництва (найдорожчі - закордонні). Дістати було складно і фізично, і фінансово, тому якщо пакет потрапляв в руки радянської людини, вона його берегла, як зіницю ока, і використовувала багаторазово.

Чому в СРСР не було пакетів - теоретична причина

Вся справа в тому, що використання пластику в тій же Америці почалося в 1914 році, а в СРСР тільки в 70-х роках XX століття. До цього моменту люди користувалися екологічними матеріалами, не забруднюючи навколишнє середовище. Ця мотивація - одна з найбільш приємних в поясненні, чому в СРСР прали пакети, а не викидали і брали нові. Зараз людство знову усвідомило, що планета занадто постраждала від споживчого попиту, і люди намагаються перейти на більш щадні упаковки.

Вас також можуть зацікавити новини: