Більшість людей неправильно використовують подрібнювачі під раковиною / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Найгірше, що можна опустити в стік раковини, особливо з подрібнювачем, - це пальці або інші частини тіла. І не потрібно бути сантехніком, щоб розпізнати жахливий скрегіт, який сигналізує про те, що туди непомітно пробралася виделка або інший сторонній предмет.

Видання Eating Well пише, що є безліч інших, більш тонких, не пов'язаних зі столовими приборами способів зловживання подрібнювачем та ризику виникнення дороговартісного засмічення.

"Більшість людей неправильно використовують подрібнювачі під раковиною", - каже Пол Абрамс, директор зі зв'язків із громадськістю компанії Roto-Rooter, що спеціалізується на очищенні водопровідних і каналізаційних труб. "Вони були створені для того, щоб обробляти залишки їжі на тарілках, які в іншому разі скупчуються і засмічують каналізацію".

Відео дня

Труби мають безліч поворотів і вигинів, починаючи з P-подібного сифона, U-подібної труби під утилізатором і закінчуючи відгалуженням, що з'єднує кухонну раковину з домашньою каналізацією, яке в більшості будинків становить лише два дюйми в діаметрі, за словами Абрамса.

Що не можна викидати в каналізацію:

Яєчна шкаралупа

Існує стійкий міф про те, що яєчна шкаралупа допоможе зберегти леза гострими.

"У подрібнювачів немає лез. Замість них у них є маленькі рухомі деталі, звані крильчатками, які обертаються, подрібнюючи їжу і сміття. Яєчна шкаралупа досить важка і може застрягти в трубі, тож якщо у вас є каналізація з низьким місцем, яке ми називаємо "черевом", вона збиратиметься там", - каже Абрамс.

Жир

Будь-який вид масла для смаження або інші жири - вороги водопровідника номер один. Хоча вони рідкі, коли ви зливаєте їх у каналізацію, вони застигають і покривають труби, спричиняючи скупчення, які призводять до засмічень.

Макарони та рис

"Крохмалисті продукти перетворюються на слиз після тривалого перебування у воді", - каже Абрамс. "Навіть якщо вони пройдуть через утилізатор, в кінцевому підсумку вони засмітять кухонний стік".

Шкірка

Картопляна шкірка має крохмалисту консистенцію, але Абрамс каже, що часто отримує скарги від сантехніків на шкірку цитрусових. Люди кладуть їх у подрібнювач, щоб очистити його або позбутися запаху, не знаючи, що шкірка не буде повністю перебита і може спричинити засмічення далі по трубах. Лимонний сік, харчова сода або лід - найкращі варіанти.

Насіння

Подібно до осколків розбитого скла, насіння досить мале і тверде, щоб створювати проблеми.

"Усе, що крупніше за кунжутне насіння, може потрапити між корпусом і рухомими частинами і заклинити утилізатор", - каже Абрамс.

Волокнисті продукти

За словами Абрамса, селеру, спаржу, кукурудзяне лушпиння, ревінь, артишоки - все, що містить багато волокнистих ниток, - небажано скидати в подрібнювач.

Шкіра птиці

"Практично все, що пов'язано з вечерею з птиці, може стати причиною засмічення, - каже Абрамс. - Невеликі шматочки м'яса без кісток - це нормально, але шкіра курки або індички "гумова" і її неможливо перебити досить дрібно, тому викиньте краще її у відро для сміття".

Кавові зерна

Невелика кількість кавових зерен досить дрібного помелу - це нормально, але звичайна кавова гуща, як правило, щільна і важка, що створює ризик засмічення.

Горіхи

Якщо викидати горіхи в подрібнювач під раковиною постійно, то утилізатор перетвориться на одну велику банку з "арахісовим маслом".

Корм для домашніх тварин

Вологий або сухий корм для домашніх тварин може стати проблемою. Залежно від складу, в ньому є маслянисті, жирні, липкі або волокнисті інгредієнти, які не обіцяють нічого хорошого для труб. Його краще викидати у відро для сміття.

Раніше УНІАН писав, як прибрати запах каналізації з раковини.

Вас також можуть зацікавити новини: