Деякі звички можуть стати на заваді нашому прогресу, зазначила фахівець / фото ua.depositphotos.com

Психолог Холлі Бернс назвала чотири шкідливі звички, яких уникають найщасливіші люди, пише newtraderu.com.

"Ми всі хочемо бути щасливими. Це фундаментальне людське бажання визначає багато наших рішень і дій. Хоча шлях до щастя багатогранний, деякі звички можуть завадити нашому прогресу", - зазначила експерт.

За її словами, найщасливіші люди намагаються виключити з життя ось такі чотири шкідливі звички:

Відео дня

Концентрація на минулому. Одна з найсерйозніших перешкод на шляху до щастя - застрявання в минулому. Ця звичка зациклюватися не дає нам змоги використовувати нові можливості та досвід, які могли б принести нам радість.

Порівняння себе з іншими. У нашому насиченому соціальними мережами світі занадто легко потрапити в пастку порівняння себе з іншими. Найщасливіші люди розуміють, що справжнє задоволення приходить зсередини, а не від відповідності зовнішнім стандартам.

Нехтування турботою про себе. Багато людей випускають з уваги найважливіший компонент прагнення до щастя: турботу про себе. Ми настільки захоплені повсякденною рутиною роботи, сім'ї та соціальних зобов'язань, що нехтуємо своїми основними потребами.

Образи й обурення. Зберігати образу - це все одно, що пити отруту й очікувати, що інша людина постраждає. Коли ми плекаємо гіркоту і гнів щодо інших, ми шкодимо тільки собі. Ці токсичні емоції руйнують наш душевний спокій і заважають нам відчути справжнє щастя. Найщасливіші люди навчилися мистецтву прощати і відпускати.

Нагадаємо, раніше Опра Вінфрі назвала "рецепт" для досягнення щастя й успіху в житті.

Вас також можуть зацікавити новини: