Ілюстрація / REUTERS

Мільйони плавучих островів, які будуть перетворювати вуглекислий газ в пальне, допоможуть захистити Землю від наслідків кліматичних змін, спричинених спалюванням викопного палива. Ці острови будуть об’єднані для створення настільки масштабного комплексу, щоб можна було звести до нуля подальше забруднення атмосфери.

Як пише Newsweek, вчені з Норвегії й Швейцарії описали назвали свою концепцію боротьби з кліматичними змінами «сонячними метаноловими островами». Вони стверджують, що всі необхідні технології вже існують. І якщо такі штучні острови збудувати на великих ділянках, де їм не будуть загрожувати великі хвилі й погана погода, можна серйозно скоротити потребу у викопних джерелах енергії, а заразом і обмежити масштаби наслідків глобального потепління у найближчі десятиліття.

Читайте такожVice: Людська цивілізація може загинути до 2050 року

Відео дня

«Людству потрібно припинити викидати вуглекислий газ в атмосферу, який утворюється від спалення викопного палива, щоб уникнути небезпечних кліматичних змін. Однак, рідкі вуглецеві енергоносії часто не мають практичної альтернативи для мобільного застосування. Перетворення вуглекислого газу з атмосфери у синтетичне пальне за допомогою альтернативних джерел енергії пропонує концепцію, яка дозволить не збільшувати загальну кількість викидів CO2», - пропонують вчені.

Фотоелектричні елементи таких островів будуть використовуватися для генерування електроструму з сонячної енергії.

Читайте такожЛюди й вулкани відповідальні за нагрівання Землі впродовж 140 років

Цей струм буде живити систему, яка поглинатиме СО2 з атмосфери, а потім з’єднає його з добутим з морської води воднем. В результаті, продуктом цього процесу буде метанол, який можна використовувати як паливо. За підрахунками вчених, потрібно буде збудувати 3,2 мільйона таких островів, щоб зупинити глобальне потепління. Кожні 70 з них будуть утворювати єдину систему.