REUTERS

Про це заявив головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка, передає "Радіо Свобода".

«Достатньо просто ретельне вологе прибирання зробити. Звичайна вода забирає, розчиняє частки, токсичні речовини», – сказав лікар.

При цьому лікар радить людям, які не змогли виїхати із зони, наближеної до місця пожежі, не виходити без потреби на вулицю, не відчиняти двері, вікна, а також зволожувати на них сітки і штори. Крім того, дітям і дорослим, які наковталися диму, потрібно полоскати слизові оболонки – носа, ротової порожнини, більше вживати рідини – води, молока чи зеленого чаю.

Відео дня

Читайте такожМінекології почне працювати на місці пожежі на нафтобазі під Києвом лише після її ліквідації

Стойка радить усім, хто вимушено перебуває на вулиці менш ніж за два кілометри до епіцентру, обов’язково надягати маски чи респіратори. У разі відсутності засобів захисту на короткий термін можна захистити органи дихання, прикривши ніс і рот зволоженою серветкою.

Також лікар зазначив, що наразі про небезпеку для здоров’я жителів Києва від пожежі у Васильківському районі не йдеться.

«Навіть якщо буде ймовірність поширення диму в бік Києва, це не перевищуватиме норми забруднення і не призведе до таких кризових моментів, які бувають від забруднення мегаполісів, як у країнах Азії», – заявив Стойка.