Пожежі завдали відчутної шкоди лісу в Чорнобильській зоні  / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський облетів на гелікоптері ділянку, яка постраждала внаслідок пожежі у Зоні відчуження ЧАЕС та заявив, що вогнем знищено понад 11 тис. гектарів лісу.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте такожПожежі у Чорнобильській зоні: стало відомо, які рослини і тварини постраждали

Відео дня

«Перебуваючи з робочою поїздкою у Київській області, президент Володимир Зеленський зустрівся з працівниками ДСНС України, які брали участь у гасінні масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Він вручив 22 рятувальникам державні нагороди», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перед цим Зеленський облетів на гелікоптері ділянку, яка постраждала внаслідок пожежі. «Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з гвинтокрила, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас – герої», – сказав глава держави рятувальникам.

Зеленський зазначив, що вогонь знищив велику ділянку лісу – понад 11 тисяч гектарів. «Тільки там, на висоті, розумієш, яка складна у вас професія. Від усього українського народу вдячний вам за результат», – зауважив президент.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також подякував рятувальникам за їхній подвиг. «У вашій особі ми передаємо вдячність усім тим людям – сьогодні понад тисячу осіб працюють на ліквідації пожежі. Всім, хто поруч з вами стоїть пліч о пліч й робить цю роботу», – сказав Шмигаль.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець і голова ДСНС Микола Чечоткін ознайомили главу держави з перебігом ліквідації осередків пожежі.

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновилися.

Станом на ранок 26 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках, пройдених вогнем.