Британський уряд подбав про цуценят і кошенят / Фото animals.mom.me

Уряд Британії має намір ввести повну заборону на продаж кошенят і цуценят віком до шести місяців в зоомагазинах, а також приватним чином. З 1 жовтня набуває чинності заборона на продаж у магазинах кошенят і цуценят у віці до восьми тижнів.

Як передає Бі-бі-сі, законопроект, з приводу якого зараз проводяться консультації, передбачає, що бажаючі купити цуценя або кошеня молодше шести місяців повинні будуть звертатися не в магазин, а безпосередньо до заводчика чи до притулку для тварин.

Читайте такожДива природи: на Одещині дворняга вигодувала двох кошенят-сиріт

Відео дня

Захисники прав тварин вітають цю законодавчу ініціативу. Так званий "закон Люсі", який передбачає введення заборони на продаж домашніх тварин в зоомагазинах, націлений на те, щоб знизити кількість випадків, коли придбане у магазині щеня або кошеня виявилося хворим через те, що трималося у невідповідних для його віку умовах. Кампанія на підтримку цього закону була названа так на честь собаки Люсі, про яку погано дбали під час утримання в зоомагазині.

Заборона на продаж у магазинах кошенят і цуценят у віці до восьми тижнів була прийнята раніше і вступає в силу з 1 жовтня.

Згідно з правилами, які набирають чинності з жовтня, зоомагазини, що продають домашніх вихованців, також повинні вказувати в рекламі та оголошеннях номер ліцензії на продаж тварин і назву органу, який видав цей дозвіл.

Також нові правила зобов'язують заводчиків демонструвати покупцям, що до моменту продажу щеня або кошеня перебувало разом із матір'ю.

Між тим, у британській асоціації Pet Industry Federation, що об'єднує заводчиків домашніх вихованців, побоюються, що заборона може призвести до зростання нелегального продажу тварин.

Як повідомляв УНІАН, раніше паризький океанаріум почав рятувати непотрібних господарям золотих рибок.