Така подія є незвичною для вчених / фото Національний антарктичний науковий центр

Вперше за кілька років до української полярної станції "Академік Вернадський" прийшов імператорський пінгвін, цей вид є найбільшим на Землі.

"До наших полярників завітав неочікуваний гість - імператорський пінгвін! За словами наших біологів, він ще зовсім молодий, адже має сіре забарвлення на деяких частинах голови. Такий візит став сюрпризом, бо імператорські не гніздують в районі "Вернадського", а обирають холодніші території. Найближча їхня колонія розташована за понад 300 км від нас", - розповіли у Національному антарктичному центрі.

Як зазначається, цей вид унікальний тим, що заходить якнайдалі на Південь (до кількохсот кілометрів вглиб континенту) та розмножується антарктичною зимою, тобто коли темно й дуже холодно. Також це найбільші пінгвіни на Землі: їхній зріст може сягати 120 см, а вага - 50 кг.

Відео дня
Пінгвін обстежував територію української станції / фото Національний антарктичний науковий центр

Востаннє появу такого птаха біля "Вернадського" полярники фіксували в грудні 2020 року.

Зараз незвичний відвідувач вже два дні гуляє островом, на якому знаходиться українська полярна станція. За словами науковців, особливо він вподобав місце біля "магнітки" - геомагнітної обсерваторії.

Тваринка вже має свої улюблені місця / фото Національний антарктичний науковий центр

"Цікаво, чому цей пінгвін прийшов до станції саме зараз?... Може, він дізнався, що Росія та Китай заблокували рішення про надання імператорським пінгвінам статусу охоронюваного виду, й вирішив шукати захист на "Вернадському"?", - йдеться у повідомленні.

Пінгвін вирішив полежати та відпочити на території станції / фото Національний антарктичний науковий центр

Станція "Академік Вернадський" - останні новини

Як писав УНІАН, в Антарктиці поблизу української станції "Академік Вернадський" полярники побачили велику кількість морських котиків та морського слона

"Днями біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко нарахував на острові Галіндез, де розташований "Академік Вернадський", велику кількість антарктичних морських котиків - аж 81! В компанії з ними був також один південний морський слон", - зазначили у повідомленні центру. 

Також повідомлялось, що Національний антарктичний науковий центр приєднався до важливого дослідження, головною метою якого є оцінка впливу на Землю ключових процесів, які відбуваються на Антарктичному льодовиковому щиті та в Південному океані. 

Вас також можуть зацікавити новини: