Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запустило в пілотному режимі Державний аграрний реєстр для оперативної взаємодії агровиробників із органами державної влади, повідомляє прес-служба міністерства.

Читайте такожУ Мінекономіки розповіли подробиці здешевлення кредитів для аграріїв

«Державний аграрний реєстр - це новий безкоштовний онлайн-сервіс для аграріїв. Зареєстровані агровиробники зможуть подавати заявки на виправлення помилок у кадастрі, подавати документи на отримання держпідтримки та перевіряти інформацію про себе в чотирьох реєстрах. На етапі пілотування реєстр об'єднує інформацію з чотирьох реєстрів: Державний земельний кадастр, Реєстр юридичних та фізичних осіб, Реєстр речових прав і Реєстр тварин», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Створити свій онлайн-кабінет можна, не виходячи з дому, а для реєстрації необхідно перевірити наявність актуального електронного цифрового підпису. Реєстрація безкоштовна та доступна всім аграріям, навіть якщо користувач не зареєстрований як сільськогосподарський виробник, зазначили в міністерстві.

Повідомляється, що пілотний проект буде реалізований у шести областях.

«У шести пілотних областях - Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській та Миколаївській - мобільні бригади операторів допомагатимуть усім бажаючим зареєструватися. Вони збиратимуть відгуки про функціонал і роботу системи та пропозиції щодо її покращення», - сказано в повідомленні прес-служби міністерства.

Зареєструватися в Державному аграрному реєстрі можна з 5 лютого за посиланням www.ar.gov.ua.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарство раніше анонсувало запуск Аграрного реєстру з 1 грудня 2019 року. За словами заступника міністра Тараса Висоцького, через цей реєстр аграрії зможуть оформляти державну підтримку. Кабінет міністрів планує консолідувати реєстри Державної служби геодезії, картографії та кадастру з Реєстром речових прав для запобігання маніпуляцій та простеження громадянства кінцевих бенефіціарів компаній, які хочуть купити землю сільгосппризначення після скасування в Україні мораторію на її продаж.