Ринок землі в Україні має запрацювати з 1 жовтня 2020 року / фото УНІАН

Парламент у четвер, 6 лютого, може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про ринок землі.

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав в ефірі телеканалу "112 Україна", відповідаючи на запитання, чи може парламент цього тижня в цілому ухвалити закон про відкриття ринку землі.

"Він стоїть в порядку денному на четвер. Якщо всі норми, передбачені Регламентом, будуть пройдені, якщо буде можливість розглядати його в сесійній залі Верховної Ради за Регламентом, ми будемо це робити", - зазначив голова ВР.

Відео дня

Читайте такожРада на поточній сесії має "поставити крапку" щодо земельної реформи – Корнієнко

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який впроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року. До проекту закону було подано понад 4 тис. поправок.

Президент Володимир Зеленський заявляв що громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати землю, лише якщо на це дасть згоду український народ на референдумі.

4 лютого перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко спрогнозував, що закон про ринок землі буде ухвалено "за пару тижнів".