Ілюстрація REUTERS

Уряд України своєчасно проводить підготовку країни до осінньо-зимового періоду, і цей рік не має бути винятком.

Читайте такожГройсман розповів, якою має бути ціна газу взимку

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів, посилаючись на слова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана під час наради з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об'єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2019-2020 роки та забезпечення його сталого проходження.

Відео дня

"Ми завжди вчасно готуємося, і цей рік не має бути винятком. Щоб люди відчули, що все під контролем", - цитує прес-служба Гройсмана.

Прем'єр підкреслив, що цього року підготовчий ресурс в регіонах забезпечено: робота проводиться постійно. Саме тому важливо, щоб українські сім'ї, дитячі садки, школи, лікарні також були з теплом та в зимовий період 2019-2020 років, а дорожня інфраструктура працювала в містах і між районними та обласними центрами, не допускаючи снігових заторів.

Як відзначили в прес-службі, учасники наради - керівники профільних міністерств і відомств - повідомили, що поки що всі роботи йдуть за графіком по всіх напрямках - від підготовки об'єктів комунального господарства та підготовки рятувальних служб для реагування на природні явища до підготовки процедур утримання доріг та безпеки руху в зимовий період.

Прем'єр також додав, що треба ретельно розібратися з боргами теплокомуненерго і визначитися з діями по кожному неплатнику - до звернень у правоохоронні органи.

"На серпень готуємо проведення засідання (енергетичного) штабу і селекторної наради з регіонами з питань підготовки до зими. Обговоримо координацію роботи всієї системи країни", - цитує прес-служба Гройсмана.

Прем'єр також запропонував визначити населені пункти, де можуть виникати проблеми в опалювальний період, провести там (енергетичний аудит) та запропонувати заходи їх запобігання. Прем'єр поставив завдання до 1 жовтня вийти на повну готовність до опалювального сезону - незалежно від погодних умов.

Як повідомляв УНІАН, станом на червень об'єкти теплопостачальних підприємств України на 30% були готові до наступного опалювального сезону 2019-2020 років, при цьому готовність об'єктів водопостачання становила 30-33%.

Комплексно до зими були підготовлені 46 972 будинку - 30% від плану.