Ілюстрація REUTERS

Технічні переговори між Україною, ЄС та Росією щодо транзиту газу відбудуться 8 листопада.

Читайте також"Нафтогаз" у новому позові до "Газпрому" вимагає переглянути транзитний тариф

Про це повідомив у Facebook міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Відео дня

"8 листопада відбудуться чергові технічні консультації в Брюсселі, про підписання угод з транспортування газу. На таких технічних зустрічах важливо виробити всі можливі сценарії розвитку подій. Українська сторона налаштована конструктивно. Сподіваюся на подібну позицію всіх учасників процесу", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня в Брюсселі відбулися тристоронні переговори щодо транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року. Попередня зустріч відбулася 19 вересня.

Голова Міненерго РФ Олександр Новак за підсумками газових консультацій заявив, що "Україна ще не сформувала офіційну позицію" по можливості врегулювання судового спору "Газпрому" і "Нафтогазу" до кінця року.

У свою чергу міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель підкреслив, що Україна виступила проти обговорення питань прямих поставок газу і врегулювання арбітражних процесів між "Газпромом" і "Нафтогазом" на тристоронніх переговорах з транзиту газу.

5 листопада прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що без відмови України від рішення Стокгольмського арбітражу на свою користь домовленості щодо транзиту газу "фактично неможливі".