Ілюстрація REUTERS

Відновлювана енергетика створює надмірне фінансове навантаження на ринок електроенергії України, тому важливим завданням є збалансувати її розвиток з урахуванням збереження інвестиційного клімату.

Читайте такожРада схвалила законопроект про зміни на ринку електроенергії

Про це під час парламентських слухань заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Відео дня

"Треба говорити відверто - те фінансове навантаження, яке дає цей напрямок, усе ж є надмірним. Для нас дуже важливо збалансувати це питання, і для нас дуже важливо зберегти інвестиційний клімат, але при цьому дати довгостроковий сигнал інвесторам. Україна в жодному разі не відмовляється від розвитку відновлюваної енергетики. Ми розумно і збалансовано будемо розвивати цей напрям", - сказав він.

За словами міністра, в Україні для розвитку відновлюваної енергетики використовуються завищені стимули.

"Насправді є певне перестимулювання відновлюваної енергетики, ми дійсно бачимо досить великі потужності, збільшення встановленої потужності ВДЕ, що не може не радувати", - зазначив Оржель.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища України заявляли, що сподіваються, що великі інвестори у відновлювану енергетику в Україні добровільно підуть на компроміс і переглянуть умови роботи за "зеленим" тарифом.

У жовтні члени Комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг обговорювали шляхи збільшення фіскального тиску на сектор відновлюваної енергетики, оскільки очікується, що вже до кінця року коштів на розрахунки з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) за "зеленим" тарифом буде недостатньо.