REUTERS

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує закачати до підземних газових сховищ (ПСГ) близько 16 мільярдів кубометрів газу на початок опалювального сезону, повідомив в ході брифінгу в Києві міністр Володимир Демчишин.

"У нас, принаймні, ще мінімум місяць часу для закачування до сховищ ще 1 мільярда кубометрів газу. Тобто реалістично, якщо не буде ніяких форс-мажорів, на початок опалювального сезону має бути 16 мільярдів кубометрів", - сказав Демчишин.

Він зазначив, що цей обсяг є прийнятним для України, оскільки споживання газу в країні знизилося в середньому на 15%, а це, за словами міністра, близько 3 мільярдів кубометрів.

Відео дня

При цьому глава міністерства нагадав, що на початок минулого опалювального сезону в ПСГ було близько 16,6 мільярда кубометрів газу, а після його завершення залишилося 7,1 мільярда кубометрів.

Разом з тим Демчишин повідомив, що план закачування в ПСГ 19 мільярдів кубометрів газу для проходження опалювального сезону розраховувався на випадок, якщо Україна не купуватиме газ у Росії.

Читайте такожРішення по російському газу буде прийнято протягом двох тижнів - Демчишин

Як повідомляв УНІАН, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує у вересні підписати новий контракт з російським газовим монополістом "Газпромом" на постачання природного газу у період опалювального сезону.

15 вересня голова Міненерговугілля Володимира Демчишин заявив, що рішення по організації поставок російського газу в Україну в рамках так званого "зимового" пакету – на період опалювального сезону 2015-2016 років буде прийнято на цьому або наступному тижні.

Він також зазначив, що потенційна ціна російського газу для України в 252 долара за тисячу кубометрів є неринковою.