Українці мають пристосуватися до нової реальності, де перебої зі світлом постійні / фото УНІАН

Відключення світла, пов'язані з дефіцитом електроенергії внаслідок російських обстрілів, залишаться реальністю для українців щонайменше на найближчі два роки. Про це в ефірі телемарафону заявив віцепрезидент Energy Club Максим Немчінов.

"Це наша реальність на найближчі два роки. Тобто, треба адаптуватися, треба розуміти, що це буде. Нам потрібно буде будувати дещо з нуля, дещо відновлювати, дещо перебудовувати, модернізувати. На це потрібні кошти і час", - сказав він.

За словами Немчинова, внаслідок цілеспрямованих російських ударів енергосистема України втратила близько 8 ГВт потужностей електрогенерації. На його думку, в Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію, щоб профінансувати відновлення пошкоджених і зруйнованих енергооб'єктів.

Відео дня

"Це невідворотність. Нам потрібно платити за товар стільки, скільки він коштує, щоб ці кошти спрямовували на ремонт, відновлення і будівництво нового", - наголосив Немчінов.

Ситуація в енергетиці: останні новини

Як писав УНІАН, вартість виробництва і транспортування електроенергії зростає через російські удари по українській енергосистемі. За словами заступника міністра енергетики Світлани Гринчук, підвищення тарифів неминуче, але влада застосує диференційований підхід.

Також ми розповідали, що Україна домовляється з ЄС про максимізацію імпорту електроенергії. Київ прагне компенсувати генеруючі потужності, знищені російськими атаками.

Вас також можуть зацікавити новини: