Відключення електроенергії в Україні буде і взимку / фото УНІАН

Протягом осінньо-зимового періоду ситуація з відключеннями світла в Україні буде складною, а в деяких регіонах аварійних і планових відключень може бути більше.

Як розповів директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в інтерв'ю Главреду, у разі нових обстрілів з боку РФ енергосистема України в найближчі місяці буде змушена працювати в постійному режимі чергування аварійних відключень і ремонтів.

За його словами, Північний регіон України в принципі енергодефіцитний, тому що в Києві, Чернігівській, Житомирській та Київській областях виробляють мало електричної енергії.

Відео дня

"Тут мало відповідних електростанцій, теплових станцій. Тому Регіон залежить від інших регіонів - він пов'язаний з високовольтними лініями електропередач. І якщо ці лінії пошкоджені, то виникають відповідні проблеми", - зазначив Омельченко.

Відключення світла в Україні: що варто знати

Як повідомляв УНІАН, 10, 22 і 31 Жовтня росіяни завдали масованих ракетних атак по Українській енергетичній інфраструктурі. За експертними оцінками, зараз зруйновано або пошкоджено 40% енергетичної інфраструктури.

Зараз у кількох регіонах України діють Аварійні та стабілізаційні відключення.

Сьогодні стало відомо, що українська влада розглядає всі можливі сценарії розвитку подій на тлі обстрілів РФ критичної інфраструктури в Україні та можливого блекаута.

Вас також можуть зацікавити новини: