Фото УНІАН, Олександр Синиця

З 10 жовтня енергетичні об’єкти компанії ДТЕК зазнали понад 170 обстрілів ракетами та дронами, внаслідок чого було пошкоджено 11 тис. одиниць обладнання теплових електростанцій компанії.

Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в ході дискусії Atlantic Council "Європа у кризі: Шлях вперед".

Він зазначив, що внаслідок атак на енергетичну інфраструктуру України щодня вимикається світло у 5-6 млн людей.

Відео дня

"Формула виживання України в таких умовах – це єдність! Єдність приватних та державних компаній – ми щодня працюємо разом, обмінюємось обладнанням, допомагаємо один одному. Єдність енергетичних компаній та військових – ми працюємо разом, щоб захистити наші енергетичні об’єкти та стаємо більш досвідченими та креативними в цьому", - сказав Тімченко.

Він наголосив, що попри воєнні умови, ДТЕК відновлює будівництво ВДЕ та постачання електроенергії з СЕС, які знаходяться на звільнених територіях. Зокрема звільнена від окупантів Трифонівська СЕС поступово відновлює виробництво електроенергії в енергосистемі України, в тому числі забезпечує енергетичні потреби населених пунктів Херсонської області.

"З березня 2022 року українські електромережі синхронізовані з європейськими, тож наша енергетика вже є частиною ЄС. Це означає, що всі майбутні інвестиції в енергетичний сектор України мають розглядатися як частина європейської енергетичної безпеки. Крім того, Україна має величезний потенціал у розвитку відновлюваної енергетики. Отже, Україна відіграватиме значну роль у європейському зеленому переході", - підсумував Тімченко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що у майбутньому Україна стане лідером в побудові сучасної зеленої енергетики.

Президент наголосив, що Україна створить нову та децентралізовану енергосистему з акцентом на "зелену" енергетику.