Генератори неабияк рятували українців під час відсутності електрики / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Загроза ракетних атак із боку Росії залишається. І під загрозою можуть бути знову енергооб'єкти. Після останнього масованого обстрілу 9 березня ситуацію в енергосистемі стабілізували, повідомили енергетики. 

Тож керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький відповів на запитання, що буде з енергосистемою далі та чи варто українцям вже продавати акумулятори й генератори, якими вони запаслися.

"Енергетики завжди готуються до найгіршого. Ми не прогнозуємо таких серйозних проблем з енергопостачанням, як було взимку. Менше з тим, це все може знадобитися все одно, бо ми ще війну не виграли, енергетичну битву ми ще до кінця не виграли", - заявив він.

Відео дня

Адже ворог має змогу випускати понад 80 ракет, в тому числі й на українські  енергооб'єкти, зазначив Кудрицький.

Керівник "Укренерго" закликав українців й надалі економити електроенергію. Освітлення вулиць енергоефективними лампами він назвав нормальним кроком, адже це - питання безпеки.

Як українці жили в умовах відключень світла

Наприкінці листопада Україна пережила блекаут через атаку РФ по об'єктах критичної інфраструктури. Тоді було розгорнуто "пункти незламності", де можна було зігрітися й зарядити телефон.

Бізнесу під час відключень світла довелося купувати генератори. У мережі наробив шуму пост підприємця з Одеси Дмитра Осовського, якого суд оштрафував на 17 тисяч гривень за те, що він за гроші надавав відвідувачам доступ до свого копіцентру з увімкненим генератором під час відключення світла.

Вас також можуть зацікавити новини: