Україна виконала програму розвитку фінсектору до 2020 року на третину / фото УНІАН

Україна за станом на початок року в повній мірі виконала 70 з 240 дій Комплексної програми розвитку фінансового сектору до 2020 року, або 29%.

Читайте такожНацбанк назвавши ключові ризики фінсектора України

Як повідомляється на сайті Національного банку України, в тому числі виконані дії щодо лібералізації валютного регулювання, впровадження макропруденційних регулювання, вдосконалення фінансового моніторингу, ліцензування банків, забезпечення прозорості структур власності банків та підвищення стандартів розкриття інформації і звітності.

Відео дня

За інформацією НБУ, ще 15% дій виконані одним або декількома регуляторами фінансового ринку, а 41% дій буде виконаний протягом 2019 року за умови прийняття Верховною Радою відповідних законопроектів.

Зазначається, що близько 16% дій будуть продовжені після завершення програми, що пов'язано з імплементацією директив Євросоюзу.

У НБУ нагадали, що крім нього до реалізації програми залучені парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Нацкомісія з регулювання ринків фінансових послуг, секретаріат Кабінету міністрів, Міністерство фінансів, Адміністрація президента, профільні асоціації.

Довідка УНІАН. В Україні діє Комплексна програма розвитку фінансового сектору України до 2020 року, затверджена Нацрадою реформ в травні 2015 року і передбачає три ключові етапи: очищення сектора, закладка фундаменту для розвитку і реалізація заходів самого розвитку.