Ризики для фінансової стабільності перебувають на одному з найнижчих в історії рівнів / фото УНІАН

Національний банк України вважає ключовими загрозами для фінансової стабільності судові процеси щодо «ПриватБанку» і паузу у співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожНацбанк оцінив обсяг нової програми з МВФ

Про це йдеться у звіті Національного банку України про фінансову стабільність за червень, представленому в ході брифінгу в НБУ.

Відео дня

Водночас, як наголошується у звіті, на поточний момент системні ризики для фінансової стабільності перебувають на одному з найнижчих в історії рівнів, а макроекономічні умови сприятливі для роботи банків.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони.

У квітні поточного року суди ухвалили низку рішень, включаючи рішення про скасування націоналізації банку. Згодом «ПриватБанк», Кабінет міністрів і Національний банк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.

У МВФ за підсумками травневої місії заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.