Ринок землі в Україні повинен привабити інвесторів з Польщі / fonday.ru

Коли в Україні скасують мораторій на продаж землі, підприємцям Польщі варто серйозно подумати над інвестуванням і початком бізнесу в сусідній країні. Адже Київ поступово рухається в напрямку Євросоюзу і створює все більш приємні умови для економічної діяльності.

Про це в інтерв’ю для Rzeczpospolita сказав колишній міністр економіки Польщі Яцек Пєхота. На думку Пєхоти, скасування мораторію на продаж землі в Україні стане сигналом не лише для аграрного бізнесу, а взагалі для будь-яких фірм.

Читайте такожГолова Мінагропроду підрахувала, скільки грошей отримає українська економіка від відкриття ринку землі

Відео дня

«Ми говоримо фірмам з агропродовольчого сектору подумати про діяльність на українському ринку. Не можна заперечити те, що в Україні ідеальні умови: у неї великі запаси чорнозему й сприятливий для посівів клімат. Україна має асоціацію з Євросоюзом, а формальних перешкод для української аграрної промисловості стає все менше. В перспективі вона буде ставати все більш конкурентною на європейському ринку. Потрібно взяти участь у цьому успіху України через інвестування з нашого боку і спільні проекти з підприємцями з-над Дніпра», - сказав Пєхота.

Він додав, що йдеться не лише про сільське господарство. Загалом, на його думку, українцям бракує досвіду роботи на ринку Євросоюзу, в європейському маркетингу і відповідності європейським стандартам.

«Ми цей досвід здобули. Тепер варто ним поділитися на розумних ділових засадах», - пояснив Пєхота.

Читайте такожСвітовий банк виділить $200 мільйонів на сільське господарство України

Він також вказав на створення антикорупційних органів в Україні. На думку колишнього польського міністра, запуск системи Prozzoro став «візитною карткою Києва». Але при цьому корупція лишається проблемою України.

«Вона і ще довго буде, тому що найважче змінити ментальність людей. Але важливо те, що з корупційними скаргами тепер є до кого звернутися. Тут ситуація радикально змінилася!», - сказав колишній польський міністр, додавши, що в Україні, зрештою, можна уникнути корупційних справ, якщо розуміти всі процеси.

«Зрештою, так скрізь. В нас теж далеко не всі чесні», - сказав Пєхота.