Ілюстрація REUTERS

Національний банк посилив для банків правила оцінки кредитного ризику за валютними державними облігаціями України, зобов'язавши оцінювати такий ризик з урахуванням рейтингів країни від міжнародних рейтингових агентств Standard&poor's, Fitch Ratings та Moody's Investors Service.

Читайте такожІноземці скупили українських держоблігацій на 100 мільярдів гривень

Як повідомляється на сайті НБУ, раніше всі цінні папери уряду України враховувалися з нульовим ризиком, але тепер нульовий ризик буде визначатися тільки для державних облігацій в гривні.

Відео дня

Наголошується, що для поступової адаптації банківської системи до зміни підходів передбачено поетапне введення коефіцієнтів ризику до валютних державних облігацій України протягом наступного року.

Також повідомляється, що уряд України в рамках середньострокової стратегії управління держборгом на 2019-2022 роки планує збільшити частку держборгу в національній валюті, і такі наміри також підтверджуються меморандумом між Кабінетом міністрів і Національним банком.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України на аукціонах із розміщення облігацій внутрішньої державної позики в січні-вересні 2019 року залучило до державного бюджету 194,816 млрд грн, 3,767 млрд дол. і 189 млн євро. Дані за жовтень поки не оприлюднені.