Ілюстрація /  REUTERS

Місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом пана Рона ван Родена, яка перебувала в Україні упродовж 14-22 листопада, відзначила високий прогрес, досягнутий українською владою за останні кілька місяців у просуванні реформ.

Читайте такожГончарук заявив про величезний прогрес у роботі з МВФ

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляється на Урядовому порталі.

Відео дня

«Ми провели конструктивні перемовини. Місія оцінила істотний прогрес, досягнутий за останні кілька місяців», - зазначив він.

Він додав, що також місія МВФ акцентувала увагу на продовженні виваженої економічної політики.

У повідомленні вказано, що міністр фінансів Оксана Маркарова та голова місії Рон ван Роден відзначили досягнутий поступ у дискусіях щодо політики та реформ, які можуть бути основою нової програми МВФ, що включає підтримку грошово-кредитного, фіскального та фінансового секторів, а також реформ для поліпшення бізнес-середовища, зміцнення верховенства закону та економічного зростання.

"Ми продовжуємо роботу над новою програмою у тісній співпраці", - наголосив прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Києві 14 листопада.

Планувалося, що члени місії мали продовжити дискусії з представниками української влади щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

У Нацбанку оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 млрд доларів і прогнозували отримання перших 2 млрд до кінця поточного року.