В июле цены снизились / dialog.ua

Базова дефляція (негативний базовий індекс споживчих цін) в Україні у липні 2015 року порівняно з попереднім місяцем становила 0,1% проти інфляції на 0,4%, зафіксованої у червні.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, у річному виразі, до липня 2014 року, базова інфляція у липні 2015 року сповільнилася до 43,8% з 45,1%, зафіксованих місяцем раніше.

Читайте такожНацбанк задля зниження інфляції зберіг облікову ставку на рівні 30%

Відео дня

З початку року, до грудня 2014 року, базова інфляція у липні становила 28,1%, за січень-червень порівняно з аналогічним періодом попереднього року - 41,1%.

Держстат нагадує, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, в Україні у липні 2015 року порівняно з червнем, вперше з серпня 2013 року зафіксовано дефляцію, яка становила 1%. У річному виразі інфляція у липні сповільнилася до 55,3% з 57,5%, зафіксованих місяцем раніше. З початку року, за січень-липень, споживчі ціни в Україні зросли на 39,3%.

Згідно з методологією Держстату, базова інфляція виключає короткотермінові нерівномірні зміни цін під впливом окремих факторів адміністративного, подієвого і сезонного характеру.