Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), що завершила свою роботу в Україні, має намір продовжувати діалог із Україною щодо співробітництва в рамках нової програми "стенд-бай".

Про це повідомив глава місії Крістофер Джарвіс у заяві, переданій УНІАН.

У заяві, зокрема, сказано: «Місія провела продуктивні дискусії з представниками української влади щодо напрямків економічної політики, підтримку якої міг би надати МВФ у рамках угоди «стенд-бай».

Відео дня

За словами К.Джарвіса, основними елементами нової програми мали б стати заходи, спрямовані на скорочення фіскального дефіциту й дефіциту рахунку поточних операцій, реформування банківського та енергетичного сектору з метою створення в Україні умов стабільного економічного зростання й створення нових робочих місць.

«Місія досягла хорошого прогресу в обговорених питаннях, і найближчими тижнями наш діалог матиме продовження», - сказав К.Джарвіс.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в Україну, як і планувалося, приїхала місія МВФ для діалогу з владою щодо можливого підписання кредитної угоди за програмою "стенд-бай" обсягом близько 15,4 млрд грн. Українська сторона покладала великі надії на переговори з місією МВФ.

Раніше постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, який незабаром залишить Україну у зв'язку із завершенням своєї роботи в нашій країні, повідомив, що Фонд відзначає прогрес у переговорах із українською владою і вважає його достатнім для продовження діалогу.

При цьому він зазначив, що аналіз, який проводиться за підсумками візиту попередньої місії, що працювала в Україні з 29 січня до 12 лютого, підтверджує правильність раніше виданих Україні рекомендацій, зокрема, щодо потреби вирівнювання цін на газ для населення, запровадження гнучкого валютного курсу й реформування банківського сектору економіки.

Попередня місія Міжнародного валютного фонду працювала в Україні з 29 січня до 12 лютого. На думку експертів, основне завдання місії полягало в зборі технічної інформації про економічний стан України з метою продовження подальшої співпраці та пошуку умов підписання нової програми кредитування України з боку МВФ.

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Ігор Прасолов заявляв, що Мінекономрозвитку очікує приїзду місії МВФ наприкінці березня, й що українська сторона демонструє стриманий оптимізм щодо переговорів стосовно валютного курсу, тарифів і в питанні подолання дефіциту бюджету НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо також, що з 1 травня постійним представником МВФ в Україні стане Жером Ваше, громадянин Франції, який раніше спеціалізувався на проблематиці розвинених країн і держав із економікою, що розвивалася. Останнім часом він працював над питаннями економіки Іспанії.