Заступниками голови робочої групи будуть міністр соціальної політики та голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів в ході засідання прийняв постанову про створення робочої групи з питань впровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпеченняя і розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Згідно з постановою, головою робочої групи буде віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, заступниками - міністр соціальної політики та голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте такожУкраїнцям розповіли, що на них чекає після запуску накопичувальної пенсії

Відео дня

Також до складу робочої групи увійдуть голова правління Пенсійного фонду України, голова Держказначейства, голова Держподатслужби, заступники міністрів юстиції, цифрової трансформації, фінансів, економіки, а також заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб, представник офісу президента тощо.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі, уряд активно працює над впровадженням другого рівня пенсійної системи.

"Вона передбачає зниження податків, які зараз платять українці до бюджету. Податки будуть направлятися на особисті пенсійні рахунки людей, де будуть інвестуватися і примножуватися. Також не буде ніяких додаткових нарахувань для бізнесу. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти, і це буде хороший додатковий дохід до державної солідарної пенсії", - зазначив прем'єр.

Накопичувальна пенсія в Україні: що необхідно знати

  • Кабінет міністрів планує у 2021 році почати впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи.
  • Міністр соціальної політики України Марина Лазебна закликала депутатів розглянути законопроект №2683 про впровадження в Україні загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення як невідкладний.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запуск в Україні накопичувальної пенсійної системи в найближчі 10-15 років дозволить залучити інвестиційний ресурс у розмірі до 50 млрд дол.