Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України підтримав постанову Міністерства соціальної політики про виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 1 тис. грн окремим категоріям населення у зв'язку з надзвичайною ситуацією в Україні, викликаною коронавірусною хворобою.

Читайте такожФінансові труднощі, тривога: з початком карантину проблеми виникли у 90% українців (інфографіка)

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду без обговорення.

Відео дня

Зокрема, допомога передбачена для осіб з інвалідністю з дитинства, дітей з інвалідністю (крім осіб з їх числа, які отримують допомогу у зв'язку з втратою годувальника), осіб, які не мають права на пенсію, а також непрацюючих осіб, які досягли пенсійного віку, але не отримали права на пенсію.

Як наголошується в пояснювальній записці до постанови, проектом пропонується доповнити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати допомоги окремим категоріям населення, змінами технічного характеру для забезпечення виплати одноразової грошової допомоги структурними підрозділами з питань соціального захисту населення. Також проектом пропонується внесення змін в частині недопущення включення розміру одноразової грошової допомоги в розрахунок доходу осіб під час призначення житлової субсидії.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, які передбачають підвищення бюджетного дефіциту втричі – до 298 млрд грн.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення. Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати у розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн.

Також рішення передбачає проведення у травні 2020 року індексації пенсій на 11% для 7 млн пенсіонерів.