Раніше JPMorgan заявляв про те, що економіка США за крок від рецесії / фото president.gov.ua

Російське вторгнення в Україну стало однією з основних проблем для економіки США.

Таку заяву зробив виконавчий директор JPMorgan Chase & Co Джеймі Дімон, зазначивши при цьому, що ще однією проблемою для США стали стосунки з Китаєм, повідомляє Bloomberg

"Найбільше мене турбує Україна. Нафта, газ, лідерство у світі та наші відносини з Китаєм - це набагато серйозніше, ніж економічні коливання, з якими нам всім доводиться мати справу щодня", - зазначив виконавчий директор JPMorgan.

Відео дня

Він також зазначив, що США все ще сподіваються на відносно м'яку рецесію.

"У нас все ще може бути "м'яка посадка". Можлива м'яка рецесія, можлива більш жорстка рецесія. Я думаю, що є хороші шанси, що інфляція знизиться, але недостатньо до четвертого кварталу", - зазначив Дімон.

Війна в Україні та економіка США

У липні 2022 року JPMorgan заявив про те, що економіка США за крок від рецесії.

У вересні 2022 року фондові індекси США впали до дворічного мінімуму.

2 жовтня 2022 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що США готові щомісяця виділяти Україні $1,5 мільярда до кінця війни.

Станом на 11 жовтня S&P прогнозував, що найбільша економіка світу почне сповільнюватися та падати. Аналітики очікували, що економіка США увійде в рецесію в останньому кварталі року. Дослідницька група знизила прогноз реального валового внутрішнього продукту на 2023 рік до мінус 0,5% в порівнянні зі зростанням на 0,9% раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: