Всі попередні зміни скасовані наказом нового керівництва концерну / фото УНІАН

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавічус своїм наказом затвердив нову редакцію статуту держкомпанії "Укрспецекспорт", який спрямований на усунення можливості сконцентрувати контроль над підприємством у руках його директора.

Читайте такожДанилюк про реформування "Укроборонпрому": Все має бути, як у нормальному бізнесі

Про це повідомляє прес-служба концерну.

Відео дня

В "Укроборонпромі" нагадали, що 19 серпня цього року попереднє керівництво держконцерну внесло зміни до статуту "Укрспецекспорту", наділивши підприємство не властивими йому повноваженнями з управління іншими спецекспортерами, які ставали залежними в кадрових, фінансових питаннях, стратегії роботи, реорганізації та ліквідації. Крім цього, суттєво зменшувалися важелі впливу самого концерну на діяльність "Укрспецекспорту".

Крім того, попередня редакція статуту "Укрспецекспорту" передбачала зміну виду юридичної особи публічного права на юридичну особу приватного права, що містить ризик виведення керівництва компанії з-під дії Закону України "Про запобігання корупції". Правовий аналіз Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони також підтвердив правильність позиції концерну щодо ризиків, прихованих у новій редакції статуту "Укрспецекспорту".

"Тепер всі ці зміни скасовані наказом нового керівництва концерну як такі, що завдають шкоди інтересам держави та "Укроборонпрому", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше нове керівництво "Укроборонпрому" ініціювало серію внутрішніх розслідувань діяльності попереднього керівництва держконцерну.

Зроблено це було після появи інформації у ЗМІ про те, що колишній керівник концерну Павло Букін наказав внести зміни до статуту підприємства "Укрспецекспорт", які суттєво обмежують повноваження "Укроборонпрому" з управління компаніями-спецекспортерами.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, які беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.