6 порад студентам, як уникати негативного психічного стану під час COVID-19

Кожен п'ятий студент каже, що його психічне здоров'я значно погіршилося під час пандемії коронавірусу. Соціальна ізоляція може призвести до погіршення психічних розладів. Тому, у цій статті є 6 порад, як подбати про своє психічне здоров’я, якщо ви студент на карантині.

Зменшіть свої амбіції

Карантин навряд чи буде тим продуктивним відпочинком про який ви вже давно мрієте. Не варто недооцінювати когнітивне та емоційне навантаження, яке ця пандемія приносить, чи вплив, який вона матиме на вашу продуктивність.

Відео дня

Якщо ви думаєте, що зможете зайнятися усім, про що мріяли, та ще й встигати з навчанням, то вам потрібно облегшити свої плани на карантин. Коли ми опиняємось у цьому новому ритмі віддаленої роботи та ізоляції, ми повинні бути реалістичними у цілях, які ми ставимо перед собою.

Контролюйте свій рівень стресу

Постарайтеся закласти міцну основу для психічного здоров’я і самопочуття, надаючи пріоритет сну та дотримання правильно режиму сну. Також, добре харчуйтеся (пам’ятайте, якщо ви схильні до вживання алкоголю чи інших поблажок, аби впоратися зі стресом – це можна зрозуміти, проте в майбутньому це може завдати шкоди). Займайтеся спортом – це знизить рівень вашого стресу, допоможе вам краще регулювати свої емоції та покращить сон.

Знайте, на що потрібно звертати увагу

Один із способів управління негативним психічним станом ­– це виявлення ключових думок або фізичних відчуттів, які, як правило, сприяють вашому циклу поганого почуття та стресу. Наші думки ("Чому я не можу зосередитись?"), почуття (розчарування, хвилювання, смуток), фізичні відчуття (напруга, розлад шлунку, тремтіння) та дії (такі як нав'язлива перевірка найновіших статистичних даних COVID) можуть посилювати негативні думки та стани.

Полегшення одного аспекту цього циклу, наприклад, активним зменшенням фізичних симптомів (через спеціальну техніку дихання для заспокоєння) може допомогти вам відновити контроль та вийти з негативного стану.

Створіть рутину для себе

Це допомагає впоратися з тривогою і допоможе вам швидше адаптуватися до цієї карантинної реальності. Проведіть чіткі лінії між робочим та неробочим часом, в ідеалі як у фізичному робочому просторі, так і в своєму ментальному просторі. Знайдіть щось, що можна робити та приносить вам радість, і це не стосується ні коронавірусу, ні навчання. Карантин – це ідеальний час починати потроху розвивати свої хобі. Навчання в коротких сплесках з чіткими перервами допоможе зберегти вашу чіткість думки.

Не бійтеся просити допомоги та брати час на відпочинок

Є безліч ресурсів онлайн, які можуть допомогти вам з виконанням ваших академічних завдань. Наприклад, studentshare.org – це сервіс, у якому можна замовити написання есе на будь-яку тему за незначну винагороду. Також на їхньому сайті існує безліч безкоштовних плюсів, такі як генератор тем есе, гайди по навчанню, сотні безкоштовних есе для перегляду, блог з цікавинками, які також можуть вам допомогти в навчанні.

Не покидайте надію, що все стане краще

Остання та найголовніша порада – це пам’ятати, що увесь світ бореться з коронавірусом, та зовсім скоро винайдуть ефективні ліки проти пандемії. Тому, не треба переживати за невизначеність майбутнього, а просто насолоджуйтеся цим приємним періодом, коли не треба нікуди йти.