Суд врахував, що Шульгін залишив пост гендиректора Ozon Group / Ілюстрація REUTERS

Суд ЄС вперше задовольнив позов від російського бізнесмена, гендиректора Ozon Group Олександра Шульгіна про виключення його імені з оновлених санкційних списків Євросоюзу, чим фактично зняв з нього санкції.

Як йдеться в рішенні Суду, ухвалюючи рішення, Суд врахував, що Шульгін залишив пост гендиректора Ozon Group і вийшов з Ради директорів 11 квітня 2022 року, після введення санкцій Європейського Союзу. 

У Раді ЄС погодили, що не включатимуть ім'я Шульгіна в оновлені списки, які опублікують у вересні, враховуючи слабкість аргументів проти колишнього бізнесмена.

Відео дня

Олександр Шульгін

Олександр Шульгін був включений в санкційні списки як керівник Ozon Group - провідної в Росії платформи в сфері електронної комерції, яка приносить значні доходи російському бюджету.

Російські олігархи

4 лютого 2023 року вперше в історії була узгоджена передача конфіскованих російських активів на користь відновлення Української держави.

8 лютого 2023 року Україна націоналізувала активи російського олігарха, наближеного до Путіна.

23 серпня 2023 року стало відомо про те, що заводи російського олігарха Молчанова в Київській області перейдуть у власність України. 

6 вересня 2023 року стало відомо про те, що Суд ЄС відхилив скаргу російського олігарха Дмитра Пумпянського та його дружини Галини Пумпянської. Санкції проти них залишилися в силі. Всупереч твердженням Пумпянського, Суд ЄС визнав докази, надані Радою ЄС такими, що дозволяють зробити висновок про те, що включення олігарха до списку санкцій було обґрунтованим.

Вас також можуть зацікавити новини: