Доставка з Китаю в Україну під час війни: умови та терміни

Спеціалісти логістичної компанії "Укр-Китай Коммунікейшин" розповіли про актуальні проблеми та поточну ситуацію у сфері перевезення вантажів із Китаю та Європи після 24 лютого 2022 року.

Питання пошуку надійної доставки з Китаю було актуальне завжди, як для бізнесу, так і для особистих закупівель. Складнощі перекладу, довгі маршрути та складна логістика, ризик втрати чи пошкодження вантажу, необхідність митного оформлення та своєчасної доставки в пункт призначення - це все проблеми, із якими доводилось стикатись покупцям китайської продукції в мирний час. Але із приходом війни цей список поповнився більш серйозними перешкодами.

Як змінилась доставка вантажів з Китаю із початком великої війни?

Відео дня

На початку російського вторгнення вантажоперевезення майже повністю зупинились. Порти було заблоковано, а в небі запроваджено заборону будь-яких польотів, а отже і переміщення вантажних літаків. У свою чергу напад зі сторони Білорусі унеможливив доставку залізничними шляхами. Фактично всі можливі раніше способи перевезень стали недоступними. Непрофесійні компанії-перевізники були змушені згорнути діяльність через колосальні збитки та втрату вантажів.

Вистояти в критичний момент вдалось лише компаніям із багаторічним досвідом ведення діяльності у найнепередбачуваніших умовах. Доставка з Китаю в Україну від Укр-Китай Коммунікейшин була оперативно реорганізована через альтернативні напрямки в Європі та стала рятівним інструментом для багатьох українських підприємців. Команді досвідчених фахівців вдалось максимально ефективно повернути заблоковані в портах вантажі своїх клієнтів та налагодити нові безпечні маршрути транспортування, враховуючи всі умови військового часу.

Доставка з Китаю в Україну під час війни: умови та терміни

Як відбувається доставка з Китаю тепер?

Наразі вантажні перевезення здійснюються двома способами: морем та авіа.

Перевезення морським шляхомможливе з будь-якого китайського міста через транзитні порти Європи та Туреччини. Найпопулярніший напрям - Польща, менш популярні - Румунія, Туреччина, Болгарія.

Авіадоставка із КНР також відбувається через авіаційні хаби в Європі.

Після прибуття і розвантаження товари відправляються на європейський склад компанії-перевізника, де завантажуються в авто і слідують в Україну. Потім здійснюється митне оформлення вантажів, а далі відправлення в українські міста до замовників або в Київ на склад компанії для самовивозу.

Актуальні строки доставки складають: морська – 55-65 днів, авіадоставка – 14-18 днів. Перевезення можливі, як для невеликих вантажів від 50 кг у складі збірних контейнерів (консолідація), так і для повних контейнерів для одного замовника - 40HC, 20DV та ін.

Доставка з Китаю в Україну під час війни: умови та терміни

З’ясувати деталі та вартість доставки з Китаю можна, відправивши запит на розрахунок на сайті ukr-china.com. Після погодження умов та підписання договору, все що вам лишається - це займатись розвитком власного бізнесу. Всі інші рутинні питання компанія візьме на себе. Якщо ви не підприємець, але бажаєте доставити важливий товар в індивідуальному порядку, компанія пропонує зручні рішення і в таких випадках.