Перше місце в конкурсі буде оцінюватися в 60 тисяч гривень / фото УНІАН, Володимир Гонтар

В Україні премії за звання "Вчитель року" будуть збільшені у два рази.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram.

Читайте такожВ Україні обрали найкращого вчителя року: хто переміг

Відео дня

"Уряд ухвалив рішення про підвищення грошової винагороди переможцям щорічного конкурсу "Вчитель року", – повідомив глава Кабміну.

Скільки отримають переможці:

  • перше місце в конкурсі - 60 тис. грн;
  • друге місце - 54 тис. грн; 
  • третє місце - 48 тис.грн.

 Шмигаль також зазначив, що із запланованим зростанням мінімальної зарплати ці виплати лише збільшуватимуться.

"Робота вчителів дуже важлива і відповідальна і вона має оцінюватися на належному рівні", – додав Шмигаль.

Премія Global Teacher Prize: щовідомо

  • Премію Global Teacher Prize у 2014 році заснував арабський мільярдер Санні Варкі. Нагороду в 1 млн доларів отримує найкращий вчитель планети, автор найбільш інноваційної, ефективної та нестандартної методики навчання. Нагорода символізує важливість професії вчителя і необхідність її визнання і винагороди. Переможця обирає спеціальний Комітет з видатних вчителів, освітніх експертів, чиновників, журналістів, розробників, науковців та підприємців.
  • Національна премія Global Teacher Prize Ukraine вручається з 2017 року. її першим лауреатом став вчитель з Чернівців Пауль Пшеничка.
  • У 2018 році переміг вчитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук. У 2019 році найкращим учителем обрали Наталію Кидалову з Мелітополя.

Конкурс "Учитель року":

Конкурс "Вчитель року" був заснований указом президента України в 1995 році. Його переможцям присвоюється звання "Заслужений вчитель України".

У 2021 році переможців конкурсу назвали у квітні, ними стали 12 педагогів — по три в кожній з чотирьох номінацій: "Керівник навчального закладу", "Математика", "Українська мова та література" та "Трудове навчання".:

У 2021/2022 навчальному році конкурс проводиться у номінаціях "Основи правознавства", "Біологія", "Інформатика" та "Музичне мистецтво".