Ілюстрація / REUTERS

Агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті на рівні «B-». Про це повідомляється на сайті S&P.

Також, S&P підтвердило короткостроковий суверенний рейтинг країни в національній та іноземній валютах на рівні «В». Прогноз по рейтингах «стабільний».

Читайте такожАгентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України

Відео дня

"Стабільний прогноз відображає наше сподівання, що український уряд буде вдаватися до офіційної підтримки кредиторів протягом наступних 12 місяців після проведення необхідних фіскальних, фінансових і економічних реформ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, агентство очікує, що Верховна рада зможе провести ключові реформи, тим самим виконавши зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) і отримати від нього новий транш. При цьому в S&P не очікують, що це станеться до початку наступного року.

S&P попереджає, що в разі, якщо Київ не виконає вимоги МВФ і таким чином не зможе отримати новий кредит, агентство знизить рейтинги держави.

При цьому, якщо зостання економіки буде значним і перевершить очікування аналітиків S&P, агентство може покращити рейтинг України.

Як повідомляв УНІАН, в кінці жовтня міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах на рівні "В-" зі стабільним прогнозом.