Ілюстрація / REUTERS

Як повідомляє The Wall Street Journal, китайська телекомунікаційна компанія Huawei готується звільнити сотні робітників у США. Компанія зіткнулася з труднощами в останні місяці після того, як адміністрація президента Дональда Трампа фактично ввела заборону на використання американських технологій.

Читайте такожHuawei оцінила збитки через санкції США: продажі смартфонів скоротилися на 40%

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"За даними The Wall Street Journal, Huawei планує звільнити працівників дослідницької компанії Futurewei Technologies, яка управляє низкою дослідницьких лабораторій. При цьому Huawei надасть деяким китайським працівникам можливість переїхати до Китаю, щоб залишитися в компанії. Деякі співробітники, мабуть, вже були повідомлені про те, що їх звільнять, а на найближче майбутнє заплановані інші звільнення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в травні Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє міністерству торгівлі США блокувати операції з участю іноземних комунікаційних компаній, якщо вони становлять загрозу безпеці країни. Вже на наступний день, 16 травня, Міністерство торгівлі США внесло китайську компанію Huawei та 70 пов'язаних з нею фірм до чорного списку, заборонивши закупівлю компонентів і технологій американських виробників без спеціального дозволу. Ще через кілька днів від співпраці з Huawei відмовилися Google (на нових смартфонах Huawei не буде додатків Google), Intel, Qualcomm, Broadcom, ARM, Microsoft та інші компанії.

"В Huawei у свою чергу пообіцяли випускати оновлення безпеки та здійснювати післяпродажне обслуговування для всіх існуючих смартфонів і планшетів Huawei та Honor. 21 травня стало відомо, що США відклали введення обмежень щодо Huawei на 90 днів", - підкреслює видання.

Huawei заявила, що готова перевести свої пристрої з Android і Windows на власну операційну систему вже цього року. Компанія також попросила прискорити розгляд судового позову проти уряду США, поданого в березні 2019 року за прийняття закону, що обмежує її бізнес в США. Разом з цим китайська влада заявила про відповідні заходи – створення "чорного списку" іноземних компаній і приватних осіб, які завдають шкоди національним інтересам Китаю.